Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Za dva dana Novopazarci napravili preko 1.100 saobraćajnih prekršaja

Novopazarska policija otkrila je ukupno 1.130 prekršaja tokom prva dva dana međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja, saopštila je danas Policijska uprava.

U policiji navode da se od ukupnog broja prekršaja skoro polovina (556) odnosi na prekoračenje brzine, a potom i na nepropisno parkiranje (257) i nekorišćenje sigunosnog pojasa (109).

Na putu Novi Pazar-Raška, policija je sankcionisala vozača “golfa” (45) koji je pretizao kolonu vozila preko uzdužne neisprekidane linije, kao i vozača “bmw” (35) koji se kretao brzinom od 183,5 kilometara na čas na delu puta gde je ograničenje 50.

Takođe, zadržani su vozači (33, 28) “volva” i “pežoa” koji su vozili pod dejstvom narkotika, te vozač (38) “pasata” koji je vozio sa 1,25 promila alkohola u organizmu.

Za volanom je zatečeno i osam vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola, kao i dvojica pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, a 30 vozača je isključeno iz saobračaja zbog nepropisno zatamnjenih stakala.

Iz policije su apelovali na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem sačuvaju svoj i tuđ život.

N. Šehović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti