Novi Pazar
-4°C

Završena Svetionikova škola novinarstva (VIDEO)

Dodelom sertifikata i proglašenjem pobedničkog novinarskog rada završen je edukativni program udruženja “Svetionik“ iz Novog Pazara, koji je pohađalo 20 mladih.

Za najbolji rad na ovoj “Akademiji mladih istraživača–škola novinarstva” sabiranjem bodova žirija izabran je dokumentarni film “Da imam“ Amine Husović, koja je dobila nagradu od 500 evra u vidu stipendije.

Amina je kroz ovaj dokumentarac javnosti predstavila životnu priču svoje nane Munirke i na taj način približila mladima nekadašnje običaje i ulogu žene u patrijarhalnom okruženju.

Mladi od 18 do 30 godina iz nekoliko sandžačkih gradova u prethodna dva meseca su učili različite vidove novinarstva, tehnike izveštavanje i bliže se upoznali sa radom u medijima.

Obučavali su ih novinari gotovo svih redakcija u Novom Pazaru (televizija, radija i portala), koji su im nakon programa predavanja bili mentori tokom izrade završnog rada, a kasnije i žiri koji ih je bodovao.

Osim ovog, polaznici ove obuke uradili su još četiri dokumentarna filma, nekoliko radio izveštaja i emisija, kao i različitih formi pisanog novinarstva, koji će u narednom periodu biti emitovani na ovdašnjim medijima.

Projekat je podržalo Bošnjačko nacionalno vijeće, a učesnike programa uskoro očekuje i putovanje.

A.Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti