Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Žigmanov: Bošnjaci nesrazmerno zastupljeni u policiji i sudstvu

Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov ocenio je danas u Novom Pazaru da postoje izazovi sa kojima se susreću Bošnjaci kada je u pitanju njihova nesrazmerna zastupljenost u policiji i sudstvu.

On je na konferenciji za novinare nakon sastanka sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem rekao da svi zajedno treba da nađu načine da bi se postupno i taj segment državne uprave otvorio.

Osudio je svaku vrstu nasilja, naročito onih koji za epilog imaju ubistva, uz tvrdnju da je država sprovela istražne radnje o ubistvu Ervina Ćelahmetovića (35) u Priboju, te da očekuje da taj zločin dobije sudski epilog.

Dodao je da predstavnici njegovog ministarstva imaju praksu posete lokalnim zajednicama, kao vid podrške i način da se neposredno čuje šta su njihovi izazovi.

Gradonačelnik Biševac je rekao da je Novi Pazar multietnička sredina koja može da posluži kao primer dobrih međusobih odnosa i međuetničke saradnje, koja se čuva kroz porodice i prenosi na buduće generacije.

Ukazao je i na određene izazove, poput nedovoljne zastupljenosti u državnim institucijama, pre svih policiji i sudstvu.

Žigmanov je kasnije danas prisustvovao društvenom dijalogu o rodno senzitivnom jeziku u Novom Pazaru, a susreo se I sa čelnicima Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV).

A. Bajrović

Foto: Grad Novi Pazar

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti