Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Zukorlić: Fehratović nije otišao zbog koalicije sa SDA

Predsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Usame Zukorlić tvrdi da ih bivši potpredsednik te partije Jahja Fehratović nije napustio zbog koalicione saradnje sa Strankom demokratske akcije (SDA) Sandžaka.

Zukorlić je na konferenciji za novinare rekao da je Fehratović sa njim i ostalim rukovodiocima učestvovao u pisanju sporazuma između te dve stranke.

“On je postao prilično neaktivan u organima stranke poslednjih godinu dana, nakon sednice predsedništva koja je održana u junu, na kojoj je predložio da se ograniče ovlašćenja predsednika stranke. U tome ga niko nije podržao i on je od tada nezadovoljan“, rekao je Zukorlić.

Podsećamo, na sednici Glavnog odbora SPP pre mesec dana za novog zamenika predsednika izabran Edin Đerlek, umesto Fehratovića.

On je nakon toga saopštio da postaje nestranačka ličnost, te da je ovim odlukama Glavnog odbora SPP “stavio tačku na svaku vrstu njegovog daljeg delovanja u tom ambijentu”.

Početkom ove nedelje rekao je da je napustio poslaničku grupu “Za pomirenje SPP-USS-DSHV” u Skupštini Srbiji, na čijem čelu je sada Zukorlić.

On je novinarima kao glavni razlog napuštanja te poslaničke grupe naveo sklapanje koalicije između SPP-a i SDA Sandžaka.

 Nedavno je dobio nagradu za najaktivnjeg od osam parlamentaraca iz Raškog okruga u Narodnoj skupštini Srbije od nevladinih organizacija Proaktiv i Urban in.

Rezultati platforme “Moj poslanik“ pokazuju da je on do sada za skupštinskom govornicom govorio 44 puta od formiranja novog saziva.

A. Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti