Novi Pazar
-4°C

Zukorlić priželjkuje obnovu džamija

Predsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Usame Zukorlić rekao je da priželjkuje obnovu Kolo džamije, kao i Ejup-begove u Novom Pazaru.

On je na tribini ove partije „Održivi razvoj Novog Pazara – Borba protiv korupcije i kriminala kao ključ ekonomskog napretka i preduslov za investicije u infrastrukturu i privredu“ rekao da će se, ako treba, staviti na raspolaganje Islamskoj zajednici (IZ).

„Samo neka kaže, lično ću da predvodim oslobađanje vakufa Kolo džamije i Ejup-begove džamije. Neće mi biti prvi put, jer ono kako smo pre radili, u svakom trenutku ćemo biti spremni opet da radimo ako treba“, rekao je Zukorlić okupljenim članovima i simpatizerima SPP.

On je istakao da su rezultati ankete koju su sproveli pokazali da je 40 odsto građana Novog Pazara izrazila želju da dobije trotoar, posebno oni koji žive u velikim ulicama i pored većih puteva.

Tribina „Održivi razvoj Novog Pazara – Borba protiv korupcije i kriminala kao ključ ekonomskog napretka i preduslov za investicije u infrastrukturu i privredu“

„To je grad gde se svake četvrte godine gradi, a budžet se isto troši, 32 miliona evra. Svake četvrte godine rade kišnu, fekalnu kanalizaciju, vodovod, asfalt, uličnu rasvetu“, tvrdi Zukorlić.

Podsetio je da je u sporazumu ove partije i Srpske napredne stranke (SNS) naveden auto-put koji će proći kroz Sandžak, gasovod, projektna dokumentacija za železnicu, aerodrom.

„Radimo na tome, nije nam baš lako, to su krupne stvari i veliki su to projekti. Vidim Sandžak, vidim Novi Pazar kao mesto koje auto-putem dolazi brzo i bezbedno u Beograd, Sarajevo, na more, u Istanbul, Frankfurt, Beč, Berlin“, rekao je mladi lider SPP.

Na tribini su osim njega govorili ministar zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek i potpredsjednik stranke Edin Numanović.

A. Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti