Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Abdurahmanović: Oko 2.500 prijavljenih za penzionerske kartice

Do sada se za penzionersku karticu prijavilo oko 2.500 penzionera iz Novog Pazara, Tutina i Sjenice, saznaje portal Free Media.

Direktor Filijale Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) u Novom Pazaru Mirsad Abdurahmanović rekao je za naš portal da se iz ovog grada do sada oko 1.000 penzionera.

„Interesovanje penzionera za izradu ovih kartica je veliko, a sa njima će moći da ostvare brojne popuste javnim i privatnim preduzećima. Veliki broj privatnika se svakodnevno prijavljuje i želi da omogući popust penzionerima“, istakao je Abdurahmanović.

On je pojasnio da projekat izrade penzionerskih kartica ima za cilj da se na direktan način unapredi životni standard penzionera.

“Penzionerima će uz karticu pri svakoj kupovini ostvarivati popuste. Istovremeno, prilikom svake kupovine uz korišćenje penzionerske kartice, dodeljivaće se bodovi koji će kasnije moći da se iskoriste za ostvarivanje dodatnih pogodnosti”, rekao je Abdurahmanović.

On kaže da će zahvaljujući ovim karticama korisnici penzija od 1. oktobra moći da kupuju po povoljnijim cenama i da dobijaju jeftinije usluge, kod kompanija koje pokažu društvenu odgovornost i priključe se ovoj važnoj akciji.

Za utrošenih 500 dinara korisniku penzionerske kartice Fond će dodeljivati jedan bod. Tokom meseca može ostvariti najviše bodova do visine iznosa prosečne penzije u Srbiji.

Na osnovu prikupljenih bodova, korisnik penzionerske kartice moći će da  ostvari dodatne pogodnosti bilo da je to neki popust, poklon ili nešto slično.

Fond će voditi evidenciju o dodeljenim i utrošenim bodovima. Dodeljeni bodovi neće moći da se zamene za novac i ne mogu se preneti na druga lica.

Zahtev za izdavanje penzionerske kartice može se podneti elektronski na sajtu Fonda PIO ili u Filijali PIO Novi Pazar, gde će zaposleni pomoći penzionerima i za njih popuniti elektronski zahtev.

Ministar finanasija Siniša Mali objavio je jutros da se za nove penzionerske kartice na teritoriji Srbije već prijavilo 500.000 sugrađana.

Podsećamo, prosečna penzija u Novom Pazaru na kraju prošle godine iznosila je 25.173 dinara, a u ovom gradu ima ukupno 13.719 penzionera.

U Tutinu ima ukupno 3.292 penzionera, čija prosečna penzija je 21.644 dinara, dok je u Sjenici 4.537 penzionera, koji prosečno primaju 23.771 dinar.

M. Jovičić

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti