Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Ambasadori EU i Francuske: Kroz projekte prisutni u Novom Pazaru

Ambasador i šef Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji Emanuele Žiofre i ambasador Francuske Pjer Košar rekli su danas da su kroz različite projekte prisutni u Novom Pazaru.

Oni su nakon sastanka sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem rekli da veruju da će zajednička saradnja biti tema i njihovih narednih razgovora.

“Stalo nam je do građana Novog Pazara, gde je EU prisutna kroz veliki broj najrazličitijih projekata, od prekogranične saradnje, podrške mladim preduzetnicima, malim i srednjim preduzećima, do infrastrukture. Već tokom narednog susreta nastojaćemo da izazove  pretvorimo u nove prilike i prednosti ovog kraja”, rekao je Žiofre.

“Zahvaljujemo gradonačelniku na prilici da kratko razmenimo mišljenja i ideje. Mnogo toga radimo, ali ćemo zajednički raditi i u budućnosti, što će verujem biti tema narednih razgovora”, rekao je Košar.

Ambasadori su izrazili saučešće povodom tragedije u Novom Pazaru, u kojoj je u nedelju stradalo četvoro dece u požaru.

Gradonačelnik Biševac je naglasio da je ovo tragedija za ceo grad.

“Ranije planiran susret odložen je za neko drugo vreme, uz kratak osvrt na sve projekte koje uz podršku naših prijatelja realizujemo u cilju poboljšanja kvaliteta života građana Novog Pazara. Želja nam je da odgovorimo izazovima, koje je lakše rešavati uz podršku EU i njenih članica”, rekao je Biševac.

Ambasadori su nakon razgovora sa gradonečelnikom Novog Pazara posetili Bošnjačko nacionalno vijeće.

A.Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti