Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Biševac: Omerov odlazak na Oksford istorijski momenat zajednice

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je danas da će grad, u skladu sa zakonskim kapacitetima, podržati akciju prikapljanja novca za mladog Omera Mihovića i njegovo školovanje na Oksfordu.

Biševac je nakon razgovora sa njim rekao da je budućnost Novog Pazara, ali i Srbije, u ljudima poput Omera.

“Svi građani mogu da budu ponosni na Omera, njegove sposobnosti i zalaganja da ostvari svoje snove. Njegov odlazak na Oksford je otvaranje nove stranice za našu omladinu i istorijski momenat zajednice. Njegov dosadašnji uspeh dokaz je da, kada nešto silno želite i u stremljenjima ulažete sebe bezrezervno, ništa nije nedostižno“, rekao je Biševac.

Podsećamo, Omer je primljen da studira na jednoj od najboljih svetskih katedri za biohemiju na Oksfordu, ali ga do upisa dele finansije, koje bi trebao da obezbedi do kraja ovog meseca.

Biševac veruje da će Novopazarci, u skladu sa svojim mogućnostima, podržati Omera i pozvao ih da finansijski  učestvuju u ostvarenju životnog cilja ovog svestranog mladića.

Omeru je za prvu godinu studija potrebno oko 70.000 evra, a u prliku da se dalje usavršava uložio pune dve godine.

Ranije je i Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) pozvalo je građane Novog Pazara, Sandžaka i šire da se uključe u akciju prikupljanja novca za Omerovu školarinu na Oksfordu.

A.Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti