Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Biševcu i Marinkoviću novi mandati, izabrano Gradsko veće

Odbornici Skupštine Novog Pazara dodelili su danas većinom glasova Nihatu Biševcu, članu Sandžačke demokratske partije (SDP), treći mandat na čelu grada, a njegovom dosadašnjem zameniku Vladimiru Marinkoviću iz Srpske napredne stranke (SNS) drugi mandat na toj funkciji.

Odbornici Stranke pravde i pomirenja (SPP) i Građanskog pokreta Sandžaka (GPS) kritikovali su ponovni izbor Biševca za gradonačelnika, navodeći da za prethodna dva mandata nije uspeo da unapredi život stanovnika ovog grada.

Biševac je nakon izbora kazao da je Novi Pazar postao bolje mesto za život zahvaljujući rekordnim ulaganjima u brojnim oblastima.

“U narednom periodu mnogo toga što je započeto ima da se odradi. Treba još da se radi, jer se stogodišnji problemi ne mogu rešiti za 10 godina”, rekao je Biševac.

On je za naredni period obećao nova ulaganja u putnu infrastrukturu, uključujući, između ostalog, izgradnju puta do Duge Poljane, završetak izgradnje “Smart city centra” i dalekovoda od Kraljeva, te izgradnju brze saobraćajnice do Kraljeva.

Za članove Gradskog veća sa liste "Evropski Novi Pazar-Rasim Ljajić" izabrani su Denisa Curić, Vahidin Melajac, Aladin Zećirović, Albin Šabotić, Latif Đerlek i Ensar Škrijelj, a sa liste "Aleksandar Vučić-Novi Pazar ne sme da stane-Ivica Dačić" Nikola Jolović, Nikola Milenković i Tihomir Ratković.

Opozicioni odbornici su na početku sednice žestoko kritikovali način njenog današnjeg sazivanja ističući da ona nije zakazana u skladu sa zakonom, a da je Samir Lekić nelegalno i nelegitimno izabran predsednik.

Odbornici SDA Sandžaka na kratko su izašli pred govornicu zatraživši da se zastava sandžačkih Bošnjaka postavi pravilno, nakon čega je Lekić odredio petnaestominutnu pauzu.

Oni su nakon toga predložili nekoliko dopunskih tačaka, među kojima je poništenje akata Privremenog organa i obrazovanje komisije za kontrolu biračkog spiska, a nakon što te tačke nisu uvrštene u dnevni red, napustili su sednicu lokalnog parlamenta ističući da ne žele da učestvuju u njenom nelegalnom radu.

Na sednici su potvrđeni mandati odbornicima SDA Sandžaka Maidi Baltić Spahović i Merfidu Kamešničaninu, kao i Banetu Milosavljeviću sa liste "Aleksandar Vučić-Novi Pazar ne sme da stane-Ivica Dačić", pošto su određeni kandidati sa ovih lista dostavili izjave o neprihvatanju odborničkih mandata.

Skupština je, takođe, izabrala članove Administrativno-mandatne komisije i Komisije za statutarna, organizaciona i normativna pitanja.

Za predsednika Administrativno-mandatne komisije postavljena je Senada Totić, a na čelu potonje Hidajet Plojović.

N. Šehović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti