Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

BNV organizuje akademiju i mimohod šutnje

Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) organizuje sutra u Prijepolju Komemorativnu akademiju i mimohod šutnje povodom 30 godina od zločina u Štrpcima.

Iz ovog nacionalnog organa saopšteno je da će učesnici akademije biti predsednica BNV Misala Pramenković, ministri Tomislav Žigmanov i Edin Đerlek, potpredsednik Narodne skupštine Usame Zukorlić, te narodni poslanik Enis Imamović.

Na akademiji će učestvovati i pokrajinski poslanik u AP Vojvodina Nenad Čanak, predsednik opštine Sjenica Samir Agović, direktor Arhiva Federacije BiH Hajrudin Ćuprija i predsednik Izvršnog odbora BNV Fuad Baćićanin.

Akademija počinje u 13.30 časova u Velikoj sali Doma kulture u Prijepolju, a tom prilikom biće otvorena izložba slika Arhiva Federacije BiH “Zločin bez granica”.

Organizatori su nakon akademije najavili i mimohod šutnje do spomenika “Štrpci”.

Za sve zaintresovane građane Novog Pazara obezbeđen je autobus koji u Prijepolje kreće u devet časova ispred zgrade BNV.

Sutra se navršava 30 godina od zločina na železničkoj stanici u Štrpcima, gde su pripadnici Vojske Republike Srpske (VRS) iz voza, koji je saobraćao na relaciji Beograd–Bar, izveli 20 putnika i potom ih ubili.

A.Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti