Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

BNV pozvalo Bošnjake da se prijave na konkurs za policajce

Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) pozvalo je danas sve zainteresirane Bošnjake da se prijave na konkurs Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) za prijem budućih policajaca i saobraćajaca.

Oni su u saopštenju za javnost, nakon sastanka sa predstavnicima Policijske uprave u Novom Pazaru, naveli da bi zainteresovani u prijavi trebali da naglase svoju nacionalnu pripadnost.

“Očekivanje BNV je da će se prilikom prijema poštovati Ustav i zakoni, i da će se veći broj Bošnjaka zaposliti u institucije sa javnim ovlaštenjima u opštinama Sandžaka. Nacionalna struktura u državnim organima, posebno kada je policija, sudstvo i tužilaštvo u pitanju, nije ni približna nacionalnoj strukturi stanovništva u sandžačkim opstinama”, piše u saopštenju.

Iz ovog nacionalnog organa ističu da će učestvovati u promotivnoj kampanji koja će se sprovoditi narednih dana.

MUP je pre nedelju dana raspisao konkurs za 25 polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku (COPO) za područje Policijske uprave u Novom Pazaru, kao i 12 za Prijepolje.

Među polaznicima u Novom Pazaru, 10 će biti obučeno za policajce, a 15 za radno mesto saobraćajnog policajca za poslove saobraćajnih nezgoda.

Za potrebe Policijske uprave u Prijepolju 10 polaznika su budući policajci, a dva saobraćajci.

A.Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti