Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Dačić: Od velike važnosti stabilna situacija u Novom Pazaru  

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je danas u Novom Pazaru da je od velike važnosti da ovde bude stabilna situacija u bezbednosnom smislu, jer tu žive pripadnici različitih naroda i religija.

On je novinarima tokom „Karavana bezbednosti saobraćaja“ rekao da je potrebno raditi na uspostavljanju međusobnog poverenja.

„U tom smislu i policija treba da bude narodna, pa pozivam što više Bošnjaka da se prijave i budu sastavni deo Ministarstva unutrašnjih poslova. Važno nam je da u policiji imamo ljude koji su zaštitni znak ovoga kraja, odnosno neko koga svi poznaju“, rekao je Dačić.

On je obraćajući se prisutnima tokom otvaranja ove preventivne akcije rekao da im je cilj da što više približe policiju građanima.

„U interesu građana je da ima što manje saobećajnih nesreća. Nama godišnje gine više od 500 ljudi u saobraćaju, od kojih veliki broj zbog nevezivanja pojaseva. Ako to pomnožite sa brojem godina, videćete za koliko godina i decenija izgubimo čitave gradove zbog saobraćajnih nesreća. Mi moramo stalno da izvodimo preventivne akcije, jer je bezbednost u saobraćaju nešto što u mnogome zavisi od subjektivnog, odnosno ličnog faktora“, rekao je Dačić.

On je istakao da je dovoljna samo jedna sekunda da neko izgubi život, te je zato potrebno što više kažnjavati prekršioce zakona, ali i pooštriti kaznene mere.

„Pozivam decu da utiču na roditelje da budu pažljivi. Mi smo ovde došli sa svom opremom da deca mogu da vide šta sve policija ima. Policija je narodna, njen cilj je da štiti narod“, kazao je ministar.

Nosilac ovog projekta je Ministarstvo unutrašnjih poslova, dok su partneri Agencija za bezbednost saobraćaja, Auto-moto savez Srbije, Crveni krst Srbije, Nacionalna vozačka akademija (NAVAK) i lokalne samouprave.

Ministar Dačić je tokom dana obišao Policijsku upravu u Novom Pazaru, kao i Vatrogasno-spasilački bataljon.

„Karavan bezbednosti saobraćaja“ u Novom Pazaru traje i sutra, od 11 do 18 časova.

A.Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti