Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Diskusija o cirkularnoj ekonomiji u Novom Pazaru

Delegacija Evropske unije (EU) u Srbiji povodom obeležavanja Dana Evrope organizuje u utorak u Novom Pazaru panel diskusiju "Cirkularna ekonomija i Zelena agenda za Zapadni Balkan".

Panel diskusija počinje u 13 časovana Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru u cilju podsticanja saradnje i razmene ideja, kako bi se unapredili održivi razvoj i ekološka odgovornost u regionu.

Na događaju će govoriti ambasadorka Belgije u Srbiji Kati Bugenhout, zamenica šefa Delegacije EU u Srbiji Plamena Halačeva, rukovodilac Centra za cirkularnu ekonomiju u Privrednoj komori Srbije Siniša Mitrović, kao i predstavnik projekta „EU za Zelenu agendu u Srbiji“ Radovan Nikčević.

Teme razgovora biće o tome kako cirkularna ekonomija može da transformiše budućnost Zapadnog Balkana i doprinese održivom razvoju regiona, koje su ključne strategije za implementaciju zelene agende u Zapadnom Balkanu i Srbiji i kako ih možemo zajedno ostvariti, kao i koja je uloga EU u tome.

Delegacija Evropske unije u Srbiji u okviru kampanje “Evropa je naša kuća” organizuje niz javnih razgovora sa predstavnicima vlade, akademske i biznis zajednice i civilnog društva o temama koje su bitne za evropsku budućnost Srbije.

E.Zekić

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti