Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Divanefendić demantovao ministra Đerleka

Načelnik Gradske uprave u Novom Pazaru Džemil Divanefendić demantovao je danas tvrdnje ministra za ravnomerni regionalni razvoj Edina Đerleka da je drugi tender za završetak izgradnje prihvatilišta za pse i mačke lutalice propao, zato što je lokalna samouprava “namerno onemogućila ponuđače da se prijave na javnu nabavku”.

Divanefendić je u izjavi za Radio-televiziju Novi Pazar (RTVNP) kazao da je tender drugi put obustavljen jer nije bilo zainteresovanih ponuđača.

On je najavio da će grad ponovo raspisati tender.

“Radna grupa za realizaciju tog projekta, kojeg čine predstavnici našeg Odeljenja za stambene i komunalne poslove i Zavoda za urbanizam, ponovo su se dali na posao preprojektovanja i u petak je donet novi projekat sa uvećanim vrednostima, gde će grad obezbediti nove pozicije i obezbediti još veća finansijska sredstva”, rekao je Divanefendić.

Podsećamo, ministar Đerlek i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac potpisali su početkom juna ugovore o izgradnji prihvatilišta za pse i mačke lutalice, te kupovinu katamarana za prikupljanje i odlaganje otpada sa jezera Gazivode.

To ministarstvo opredelio je 13, 5 miliona dinara za projekat izgradnje prihvatilišta za pse i mačke lutalice , kao i 10, 4 miliona dinara za nabavku katamarana za čišćenje i održavanje jezera Gazivode.

Đerlek je na tribini Stranke pravde i pomirenja (SPP) posvećenoj “borbi protiv korupcije i kriminala kao ključu ekonomskog napretka Novog Pazara”, kazao da će, usled i druge obustave javnog tendera, novac opredeljen za taj projekat biti vraćen u državni budžet, što je Divanefendić demantovao.

“Ta sredstva su tu i siguran sam da ćemo ih utrošiti na taj način što ćemo odabrati izvođača radova. Za sada ni o kakvom vraćanju sredstava u državni budžet nema reči”, kazao je Divanefendić.

Dodao je da u slučaju da je lokalna samouprava imala bilo šta protiv bilo koga, to bi uticalo i na raspisivanje tendera za nabavku katamarana, koji se, kako tvrdi, uspešno privodi kraju.

Lokalna samouprava je krajem jula raspisala prvi tender za izbor firme koja će završiti izgradnju pomenutog prihvatilišta, koji je je obustavljen 22. avgusta jer nije bilo zainteresovanih za taj posao.

Drugi pokušaj usledio je poslednjeg dana avgusta, a tender je bio otvoren do 13. septembra.

Grad je projekat izgradnje prihvatilišta za pse i mačke lutalice započela pre četiri godine, a prvu fazu vrednu 11,6 miliona dinara izvela je kompanija “Elmir”.

N.Šehović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti