Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Dječiji festival “Čarobni svijet“ u Novom Pazaru (VIDEO)

Udruženje defektologa iz Novog Pazara orgalizovalo je danas dječiji festival “Čarobni svijet“, kojim obilježava 1. jun, Međunarodni dan djeteta.

Festival je različitim zabavnim i edukativnim sadržajima u Gradskom parku okupio brojne mališane i njihove roditelje.

Članice ovog udruženja Mejra Gusinjac, Emela Koničanin i Denisa Curić, koje su zaslužne za organizaciju manifestacije, navode da je cilj festivala da usreći djecu, prenese različita iskustva roditelja, pomogne u razvoju motorike kod mladih, razvije ekološku svijest, promoviše različitosti i da stvori prijatnu atmosferu zajedništva.

„Željni smo ovakvih festivala i događaja, jer to je način da predstavimo šta sve naš grad ima i pruža. Ovdje su se predstavila i sportska udruženja, školice, a moram i posebno da naglasim da imamo goste među kojima su sportska društva iz Raške, kao i Osnovnu školu Matea Logoreci iz Prizrena“, rekla je predsjednica udruženja Denisa Curić.

Događaj je organizovan pod pokroviteljstvom Grada Novog Pazara, a gradonačelnik Nihat Biševac je na otvaranju festivala rekao da su mladi najveće bogatstvo zajednice.

“Nastavićemo da stvaramo najbolje uslove za odrastanje djece, da svi imaju jednake šanse. Upravo djeca su naša glavna inspiracija“, rekao je Biševac.

Organizatori su izrazili želju da će događaj postati tradicija. Mentalno zdravlje, fina motorika, u zdravom tijelu zdrav duh, umjetnost, neki su od naziva brojnih radionica koje se održavaju u okviru Festivala.

A. Šaljić

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti