Novi Pazar
-4°C

DUNP: Ostalo još 186 slobodnih mesta

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru (DUNP) ostalo je još ukupno 186 slobodnih mesta, od kojih 148 na budžetu i 38 samofinansirajućih, za septembarski upisni rok.

Iz ove visokoobrazovne ustanove saopšteno je da prijavljivanje zainteresovanih svršenenih srednjoškolaca počinje u ponedeljak i utorak, 4. i 5. septembra, a  da su prijemni ispiti u četvrtak, 7. septembra.

“Na Departmanu za prirodno-matematičke nauke, u čijem sastavu su studijski programi matematika, hemija i biologija, u drugom roku ima mesta za ukupno 69 studenata. Na tehničko-tehnološkim naukama, na studijskim programima računarska tehnika, softversko inženjerstvo, agronomija i prehrambena tehnologija, ostalo je ukupno 99 slobodnih mesta, dok će na osnovnim strukovnim studijama Zdravstvena nega u septembru moći da se upiše sedam brucoša”, navode iz DUNP.

U junskom upisnom roku popunjena su sva mesta na devet studijskih programa: poslovna informatika, psihologija,  vaspitač  u predškolskim ustanovama,  engleski jezik i književnost,  arhitektura, građevinarstvo, farmacija, rehabilitacija i sport i fizičko vaspitanje.

Tada su na prvu godinu studija upisana 544 brucoša, od kojih će se 357 školovati o trošku budžeta.

E. Zekić

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti