Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

DUNP upisuje 605 brucoša

Državni univerzitet u Novom Pazaru (DUNP) ove godine će na 13 studijskih programa upisati 605 brucoša, od kojih će na budžetu biti 435, a 170 na samofinansiranju.

Iz ove visokoobrazovne ustanove su saopštili da akreditacija prava, ekonomije i srpskog jezika i književnosti predstoji i da ona “zavisi od angažovanja nastavnika na tim studijskim programima“.

“Očekuje se da će procesi akreditacije moći da se završe do septembra, do drugog upisnog roka. Studenti, koji su po ranijoj akreditaciji upisali ove studijske programe, moći će bez ikakvih zakonskih prepreka da nastave i završe studije“, naveli su oni.

Konkurs za upis biće raspisan nakon što Vlada Srbije usvoji upisne kvote.

Za buduće brucoše sutra počinje besplatna pripremna nastava, koja će trajati do 16. juna.

Pripremnom nastavom obuhvaćeni su studijski programi na osnovnim, integrisanim i strukovnim studijama: engleski jezik i književnost, psihologija, vaspitač u predškolskim ustanovama, zatim matematika, hemija i biologija.

Ovaj vid nastave održavaće se i na građevinarstvu, softverskom inženjerstvu, arhitekturi, farmaciji, rehabilitaciji, sportu i fizičkom vaspitanju, kao i studijskom programu zdravstvena nega.

Nastava će se odvijati u danima vikenda, a raspored je objavljen na sajtu univerziteta.

E. Zekić

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti