Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Fakićeva “Nana” na izložbi u Sarajevu

Tutinski umetnik Medžid Fakić sa slikom “Nana” jedan je od učesnika ovogodišnje Šestoaprilske izložbe u Gradskoj galeriji "Collegium Artisticum" u Sarajevu.

Fakić, koji je od prošle godine član Udruženja likovnih umetnika u Bosni i Hercegovini (ULUBIH), za portal Free media rekao da je dobio pozitivne komentare za ovu sliku, koja je rađena u tehnici ulje na platnu.

“Na slici je jedna nana iz Novog Pazara, u metafizičkom ambijentu, sa elementima Kule motrilje. Reakcije i svi komentari i kritike na ovu sliku su veoma pozitivni”, rekao je Fakić.

Ovaj akademski slikar je pojasnio da na ovaj način pokušava da izađe “iz kruga dvojke, jer se na ovdašnjoj likovnoj sceni ne dešava ništa posebno”.

„Već duže vreme u Novom Pazaru nije bila izložba nekog autora zvučnog imena, sve je uglavnom lokalnog karaktera. Ipak, u ovom gradu i ima kulturnih dešavanja, međutim u Tutinu i Sjenici kao da je neko zabranio kulturu, tu se bukvalno ništa ne dešava“, rekao je Fakić.

Ovu tradicionalnu selektivnu izložbu u Sarajevu već dugi niz godina organizuju ULUBIH, Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera u Bosni i Hercegovini i Asocijacija arhitekata u Bosni i Hercegovini.

Izložba je obuhvatila preko 200 radova različitih kategorija umetnosti, od slikarstva i crteža, do grafike, dizajna i skulptura, a najveće priznanje, Grad prix izložbe, odlukom žirija pripalo je slikaru Mehmedu Klepu iz Visokog za delo “Krpe”.

Izložba će posetiocima biti dostupna do kraja ovog meseca.

 A.Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti