Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Fehratović formira novi politički pokret

Bivši visoki funkcioner Stranke pravde i pomirenja (SPP) Jahja Fehratović najavio je danas formiranje novog političkog pokreta koji će delovati na principu dogovora i bez lidera.

On je na konferenciji za novinare u Beogradu kazao da će pokret biti oformljen na temelju politike koju je zastupao u prethodnoj deceniji, a koju želi da očuva.

“Ideja nije moja, već svih dobrih ljudi, koji žele da prave politički projekat bez liderstva, a čiji cilje je potreba naroda i da se bori za njega. Delovaćemo na principu dogovora, razumevanja i borbe za interese običnog čoveka. Glavni interes jeste da očuvamo mir i međusobnu saradnju”, rekao je Fehratović.

On je dodao da najavljeni politički pokret nije neprijatelj nijednom postojećem političkom subjektu.

Podsećamo, Fehratović je početkom maja napustio SPP i to nakon što ga je Glavni odbor smenio sa mesta potpredsednika te stranke, a naknadno je napustio i poslaničku grupu “Za pomirenje SPP-USS-DSHV”.

On je novinarima kao glavni razlog napuštanja te poslaničke grupe naveo sklapanje koalicije između SPP-a i SDA Sandžaka, što je lider SPP Usame Zukorlić demantovao.

N. Šehović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti