Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

GPS: Nasilje preti da poprimi svakodnevni karakter

Građanski Pokret Sandžaka (GPS) pozvao je danas lokalnu vlast u Novom Pazaru da u najkraćem roku sazove sednicu Saveta za bezbednost na kojoj bi se raspravljalo o stanju opšte i svake druge vrste bezbednosti građana.

Oni su u saopštenju za javnost naveli da osuđuju eskalaciju nasilja u Novom Pazaru, “koja preti da poprimi svakodnevni karakter“.

“Kada se uzme u obzir nedavno paradiranje uniformisanih lica sa dugim cevima,  presretanje i legitimisanje prosečnih građana, te hajka u medijima i ponovna reinkarnacija kovanice ’borbe protiv islamskog terorizma i verskog radikalizma’, sve zajedno unosi atmosferu nesigurnosti i negativne psihoze u novopazarsko i sandžačko društvo“, navode u GPS-u. 

Oni su nabrojali nekoliko poslednjih fizičkih obračuna među Novopazarcima.

“Paralelno sa ovim dešavanjima u javnosti se sve češće plasiraju neodmereni i krajnje neodgovorni istupi najviših državnih zvaničnika, kako onih iz Beograda tako i njihovih novih i starih koalicionih privezaka, koji zajednički dodatno unose zabunu i nepoverenje kod građena. Imajući sve spomenuto u vidu stiče se utisak da nakon što određenim strukturama nije pošla za rukom eskalacija tenzija oko proslave verskih praznika uz kamionske defilee, kao da se sada drugim metodama i sa drugim akterima želi izazvati nestabilnost u Sandžaku iz njima znanih razloga, koji se delimično mogu nazreti i predvideti“, zaključili su u GPS-u.

A. Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti