Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Humanost ne poznaje granice – Milan stigao u Novi Pazar

Novosađanin Milan Mićunović, koji je od ponedeljka krenuo u humanitarnu vožnju biciklom sa namerom da pomogne u prikupljanju novčanih sredstava za lečenje petogodišnje Merjem Nikšić, stigao je danas u Novi Pazar.

Na Gradskom trgu ga je dočekala Merjem, devojčica koja boluje od cerebralne paralize, i uručila mu pobednički pehar.

Osim nje, u svečanoj atmosferi su ga dočekali i njeni roditelji, drugari i predstavnici lokalne samouprave.

Merjemin deda je zagrlio ovog humanog Novosađanina, pripadnika Službe za obezbeđenje Okružnog zatvora, koji je zahvalnost izrazio rečima: “Ti nisi čovek, ti si ljudina“.

Milan je novinarima rekao da su mu emocije pomešane u najpozitivnijem smislu.

„Želeo sam da pomognem i nadam se da sam uspeo, a nisam očekivao ovakav doček. Iznenadilo me je i to što su me kolege iz policije dočekale. Prosto nemam reči. Nekad ću naći način da vam se odužim“, rekao je on.

Milan je odlučio je da učestvuje u humanitarnoj akciji kako bi pomogao porodici Nikšić da prikupi novac za eksperimentalne lekove i terapije u inostranstvu, koje su Merjem do sada pomogle da neke od svakodnevnih aktivnosti počne samostalno da obavlja.

Njemu je ovo prva poseta Novom Pazaru, gradu iz kojeg će, kako kaže, poneti najpozitivnije utiske.

Pre nego je ušao u Novi Pazar dočekali su ga i novopazarski biciklisti, a među njima i Esad Hasanović. Kao profesionalni biciklista on je ocenio Milanovu humanu rutu veoma zahtevnom.

„Na ovakvim humanim projektima forma i mišići nisu važni. To ide u drugi plan, najvažnija je motivacija“, izjavio je ovaj novopazarski biciklista.

Sa suzama u očima novinarima se obratila Merjemina mama, Amina Nikšić, koja se zahvalila svojim sugrađanima i svima koji su došli, jer su Milanu na taj način pokazali kakvi su Novopazarci domaćini.

„Ono što je Milan uradio zaista šalje važnu poruku i govori o tome koliko je on veliki čovek. Još jednom je dokazao da humanost ne zna za naciju i ne poznaje granice“, rekla je Amina.

Milan se sutra vraća za Novi Sad, a kako je objasnio, prvobitno planirana ruta je zbog vremenskih neprilika malo prekrojena, tako da će njegova humanitarna vožnja biciklom umesto 1.500 biti duga oko hiljadu kilometara.

Maloj Merjem možete pomoći uplatom novca za njeno lečenje na dinarski račun: 160-6000001038011-07, devizni: 160-6000001038215-74 IBAN: RS35160600000103821574 SWIFT/BIC: DBDBRSBG ili slanjem SMS poruke 1041 na broj 3030.

S. Ljajić

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti