Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Laureatima uručene povelje i plakete

Ovogodišnjim laureatima koji su na različite načine doprineli razvoju i afirmaciji Novog Pazara večeras su uručene povelje i plakete povodom Dana grada.

Povelje su na Svečanoj akademiji dobili ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković, zbog zasluga za korićenje reka, kao i kompanija Zepter internacional, za iskazanu humanost.

Osim njih, plakete povodom 563. rođendana grada Novog Pazara, a na predlog gradonačenika Nihata Biševca, dobili su slikar Muriz Čoković, za doprinos umetničkom stvaralaštvu, profesor Rizah Gruda, za doprinos afirmaciji kulturno-istorijskog nasleđa, lekar Predrag Lešević za razvoj zdravstva.

Osim njih, plate su dobili bivši košarkaš Dejan Tomašević, za doprinos afirmaciji ovog grada u regionu, kao i vlasnik jedne turističke agencije iz Bosne i Hercegovine Kemal Pekarić, za turističku promociju i kulturnu saradnju.

Ministarka Tanasković je nakon uručivanja povelje rekla da joj ona mnogo znači i da je počastvovana.

“Ne znam od čega bih krenula da nabrajam što vam je ovde izvrsno, ali mislim da je najvrednija od svega vaša toplina i srdačnost, koju nikada nigde nisam doživela. Uvek sam ovde osećala, ne kao gost, već kao neko ko je dobrodošao. Nadam se da ćete i dalje ići u korak sa vremenom i rešavati sa lakoćom sve probleme“, rekla je Tanaskovićeva.

Tomašević je rekao da je do sada osvojio mnogo medalja i trofeja, ali da će ova plaketa zauzeti posebno mesto u njegovoj kući.

“U Novi Pazar sam se zaljubio sada već davne 1999. godine, kada je pojeo prvi Riletov ćevap i obukao Nuskove prve farmerke. U međuvremenu sam ovde stekao veliki broj divnih prijatelja i braće. Nema moćne Srbije bez velikog i jakog Novog Pazara, ali nema jakog Novog Pazara bez snažne Srbije“, rekao je on.

Dan Novog Pazara se obeležava 20. aprila, u znak sećanja na taj dan 1461. godine kada se ime ovog grada prvi put pominje u jednom dubrovačkom dokumentu.

A.Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti