Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Melajac: Unapređenje saobraćajne infrastrukture u centru grada prioritet

Predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Novog Pazara Vahidin Melajac kazao je danas da je prioritet tog organa unapređenje saobraćajne infrastrukture u centru grada.

On je nakon prve sednice tog saveta novinarima rekao da idejna rešenja za taj projekat već postoje.

“Imaćemo prvo idejno rešenje, zatim projekat, analize i studije. I onda ćemo krenuti u samu implementaciju. Sve će to ići u nekom rekordnom roku, koliko je moguće da bi sam projekt bio kvalitetan”, tvrdi Melajac, koji je i član Gradskog veća.

On je dodao da Savet namerava da mnoge ulice iz dvosmernih pretvori u jednosmerne, da oslobodi trotoare i reši problem sa raskrsnicama, pogotovo onoj od Druma do naselja Parice.  

“Ubeđen sam da će ovaj Savet biti najproduktivnijiji u ovom mandatu”, naveo je Melajac.

Na pitanje portala Free media koje projekte će Savet finansirati, Melajac je odgovorio da raspolažu sa 22 miliona dinara, od čega će 40 odsto uložiti na infrastrukturu.

“Poseban fokus će biti na tih 40 odsto kako bismo imali što bolje projekte kojima ćemo aplicirati za ta sredstva. Naš je cilj da u narednih par meseci sve to potrošimo. Postoji mogućnost da se budžet uvećava, ako projekti budu adekvatni”, zaključio je Melajac.

Istakao je da će već narednog meseca krenuti sa realizacijom određenih projekata kako bi građani videli napredak saobraćajne infrastrukture i funkcionisanja u gradu.

N. Šehović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti