Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Ministar Memić podneo ostavku na mesto odbornika

Ministar turizma i omladine Husein Memić podneo je danas ostavku na mesto odbornika u Skupštini grada Novog Pazara.

On je za skupštinskom govornicom rekao da ga svi odbornici, kao i predstavnici političkih partija, mogu smatrati svojim ministrom.

“Ja sam ministar svih odborničkih grupa, kao i prethodnih godinu i po dana tokom kojih se nisam borio da moje stranačke kolege imaju bilo kakve privilegije ili veći udeo u sredstvima koje Ministarstvo na čijem sam čelu dodeljuje. Tako je radio i ministar Edin Đerlek. Radiću tako sigurno i dalje, a mi se ovde se možemo razilaziti oko mnogo čega, ali kada je u pitanju Sandžak i država u kojoj živimo, onda među nama nema razlika“, rekao je Memić.

Oko njegovog odborničkog mandata prethodila je na početku sednice oštra polemika između nekoliko opozicionih odbornika i predsednika Skupštine Samira Lekića.

Odbornici Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka, Stranke pravde i pomirenja (SPP) i Građanskog pokreta Sandžaka (GPS) tvrdili su da je Memić u sukobu interesa i tražili njegovu ostavku.

Oni su lupali rukama o stolove, a nakon toga i raspravljali sa Lekićem i ostalim skupštinskim rukovodiocima.

Memića, koji je bio odbornik na listi “Evropski Novi Pazar Rasim Ljajić”, zameniće Dino Skenderović.

Odbodnici će danas razmatrati predloge odluka o prvoj izmeni budžeta za ovu godinu, kreditnom zaduženju, kao i Strategije razvoja urbanog područja grada.

Na dnevnom redu Skupštine su i prošlogodišnji izveštaji lokalnih javnih preduzeća i ustanova.

A.Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti