Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Molba vozačima putničkih automobila da koriste stari put Novi Pazar-Raška

Preduzeće “Novi Pazar-put” uputilo je danas molbu vozačima putničkih automobila da koriste stari put od Novog Pazara do Raške.

Iz ovog preduzeća navode da se sa ovom molbom obraćaju u cilju bezbednijeg, bržeg i lakšeg odvijanja saobraćaja.

“Potrudićemo se da narednih dana još bolje osposobimo stari put Novi Pazar – Raška za nesmetano odvijanje saobraćaja. Zbog stvaranja velikih kolona, nervoze i napetosti kod učesnika saobraćaja, a radi njihove bezbednosti, kao i naših radnika, prinuđeni smo da se obratimo na ovaj način“, navode u ovom preduzeću.

Rekonstrukcija magistralnog puta Novi Pazar – Raška počela je 12. septembra, a prema planovima radovi će se izvoditi 16 meseci.

Kako je ranije portal Free media pisao Javno preduzeće “Putevi Srbije” dodelilo je u junu prošle godine ugovor ovoj kompaniji vredan preko milijardu i po dinara, odnosno, 13,2 miliona evra, za rekonstrukciju 17,9 kilometara ovog puta.

Radovi obuhvataju uklanjanje i rušenje oštećenih konstrukcija, ivičnjaka i kolovoza, pripremu podloge i nanošenje novih slojeva asfalta, uz uklanjanje telekomunikacionih i optičkih instalacija.

Osim toga, biće urađena rekonstrukcija mostova, sistema za odvodnjavanje, postavljanje bankina, LED rasvete i drugi poslovi propisani glavnim projektom.

Rekonstrukcija će zajednički biti finansirana od strane Evropske investicione banke i Republike Srbije.

Planirani rok za završetak radova je 25. novembar 2023. godine, ukoliko vremenski i drugi uslovi budu povoljni.

A. Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti