Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Nagradni foto konkurs “Sandžak kroz objektiv”

Ljubitelji fotografije od danas mogu da učestvuju na foto konkursu “Sandžak kroz objektiv”, koji organizuje Regionalna turustička organizacija (RTO) Sandžaka.

Direktor ove organizacije Elvir Bogućanin rekao je na konferenciji za novinare da je cilj ovog nagradnog konkursa potraga za najlepšim fotografijama prirodnih lepota i urbanih delova sa prostora šest sandžačkih gradova.

“Ovaj deo, pored brojnih kulturno-istorijskih spomenika, ima neopisivu prirodnu lepotu, koju poslednjih godina obilazi sve veći broj turista. Znamo da su među nama brojni talentovani ljudi koji se bave fotografijom, a posebno me raduje što je među njima mnogo mladih”, rekao je Bogućanin.

Elvir Bogućanin

On je istakao da su za učesnike konkursa obezbeđene različite nagrade.

“Stručni žiri će odabrati 30 najlepših fotografija, koje će biti objavljene na našim društvenim mrežama, gde će takođe biti glasanje za najlepšu fotografiju, koja će biti posebno nagrađena. Cilj nam je da nam ovaj način promovišemo omiljena mesta, pejzaže i lokalitete Sandžaka”, rekao je Bogućanin.

Među propozicijama konkursa se navodi da fotografije ne mogu biti starije od dve godine, da moraju biti izvorne, bez intervencija u vidu montaže ili grafičke obrade dela koji menjaju njenu kompoziciju i elemente.

Osim toga, svaki učesnik konkursa mora biti autor ili nosilac autorskih prava za fotografiju koju prijavljuje na konkurs.

Po završetku konkursa biće održana izložba najboljih fotografija na otvorenom prostoru u svim sandžačkim gradovima, a one će biti korišćene i za izradu brošura, marketinga i uopšte predstavljanje ovog dela Srbije na različitim sajmovima turizma.

Konkurs je otvoren mesec dana, do 12. jula, a zainteresovani neograničeni broj fotografija mogu da pošalju na mejl rtosandzaka@gmail.com.

A. Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti