Novi Pazar
-4°C

Nije održana današnja sednica SO Sjenica

Sednica Skupštine opštine Sjenica nije danas održana, ni posle višečasovnih pokušaja obrorničkih grupa da dogovore neophodan kvorum za većinu, saznaje portal Free media.

U ovoj opštini na Pešterskoj visoravni na vlasti su Stranka pravde i pomirenja (SPP), Srpska napredna stranka (SNS) i Grupa građana “Bez diskriminacije”.

Opozicionim Sandžačkoj demokratskoj partiji (SDP) i Stranci demokratske akcije (SDA) Sandžaka falio je jedan odbornik za formiranje nove skupštinske većine.

Kako Free media saznaje odbornik Fadil Nikšić, koji je ranije istupio iz SPP, rekao je da će u narednom periodu samostalno nastupati u ovom najvišem predstavničkom telu, sa još dvoje kolega.

Nikšić tvrdi da je sinoć pretrpeo niz uvreda, preko kojih ne želi da pređe.

Prema nezvaničnim informacijama, ukoliko se sutra ne održi ova sednica, u Sjenici se uvodi prinudna uprava.

Sednica sjeničkog parlamenta bila je zakazana za jutros u 10 časova.

Predsedništvo SPP donelo je u nedelju odluku kojom je nekadašnjeg vršioca dužnosti načelnika Opštinske uprave Sjenica Nusreta Nuhovića isključilo iz članstva te partije, zbog, kako su naveli, aktivnosti koje je preduzeo na obaranju vlasti, a koje su za cilj imale “isključivo lični interes”. Nuhović je pre toga smenjen i sa mesta načelnika lokalne samouprave što je izazvalo reakciju petoro odbornika SPP u Skupštini Opštine Sjenica, predvođenih Fadilom Nikšićem. Oni su tada saopštili da je Nuhović smenjen jer je odbio da dodeli ugovor kompaniji “Divlja rijeka” u vlasništvu člana Opštinskog veća Nuradina Kurtovića zbog sukoba interesa, te da je na njegovo mesto postavljena osoba koja ne ispunjava zakonom propisane uslove.

Uskraćivanjem podrške tih petoro odbornika ugrožena je vladajuća većina u Sjenici.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti