Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Novopazarska opozicija traži od vrha države da reši probleme građana

Odbornici Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka i Stranke pravde i pomirenja (SPP) rekli su danas da će zajedničkim pismom predsedniku i premijerki Srbije od njih tražiti da reše vitalne probleme građana Novog Pazara.

Oni su na zajedničkoj konferenciji za novinare rekli da će, ukoliko ne dobiju adekvatan odgovor, tražiti sastanak sa vrhom države, na kome će ukazati na učestale poplave i stradanja građana.

Odbornik SPP Edin Numanović rekao je da će pozvati i odbornike vladajućih stranaka da potpišu to pismo.

“Pozvaćemo i njih da se pridruže našem apelu, jer se on tiče svih građana koji su nas glasali. Mi kao opoziciona stranka imamo odgovornost i zato smo i tražili da se ova teška i vitalna pitanja za građane rešavaju na vanrednoj sednici Skupštine grada”, rekao je Numanović.

On je rekao da su dobili odgovor da će se ova pitanja rešavati na redovnoj sednici Skupštine grada.

“To znači da mi vitalna pitanja koja ugrožavaju građane svrstavamo u redovne komunalne probleme. Ne možemo sada za zatečeno stanje kritikovati građane i time ispirati sopstevnu odgovornost”, rekao je Numanović.  

On je odgovarajući na pitanja novinara rekao da se situacija u Novom Pazaru ne može “amnestirati sa onim što se desilo u Tutinu i Sjenici”.

“Mi ovde imamo strašnu situaciju, ne samo sa ovim poplavama, nego smo imali i ljude koji su izgoreli u zgradi Bor, pa pogibiju u saobraćaju. Dakle, ovo je kompleksan i slojevit problem koji više meseci muči građane Novog Pazara. Mi treći put za godinu dana proglašavamo Dan žalosti, a potrebno je da neko izgubi život da bi se postavili ležeći policajci i da se postave primitivne platforme. Treba neko da izgubi život da bi se ukoritile reke, potrebno je da se desi najgora situacija za naše građane pa da onda tek neko reaguje“, rekao je Numanović.

Odbornica SDA Sandžaka Hanadi Hajdinović ocenila je da je predsednica Skupštine grada odbijanjem njihovog zahteva za vanrednu sednicu “pokazala da su joj stranački interesi ispred interesa građana”.

“Skupština grada nije ničije vlasništvo i ona nema pravo da na ovaj način štiti stranačke kolege i da zanemaruje posledice nastale njihovim radom, odnosno neradom”, rekla je Hajdinovićeva.

Ona je rekla da je njihova namera bila da gradonačelnik na toj sednici podnese izveštaj sa jasnim činjenicama šta je Grad preduzeo na zaštiti života i imovine građana, kao i o tome šta su gradske službe učinile pre nego što su naši sugrađani stradali.

“Postavljamo pitanje zašto Grad Novi Pazar nema Civilnu zaštitu, Odbornici i građani Novog Pazara zaslužuju i imaju pravo da znaju istinu. Svi koji nisu radili dobro svoj posao treba da snose odgovornost. Mi u ovom slučaju imamo ličnu gradonačelnikovu odgovornost i kolektivnu vladajuće skupštinske većine”, rekla je Hajdinovićeva.

Dodala je da građani ne smeju biti taoci ničije želje da po svaku cenu ostane na vlasti.

Radio televizija Novi Pazar objavila je u utorak pismo zamenika predsednice Skupštine grada Novog Pazara u kome se navodi da će vanredna sednica Skupštine grada će biti zakazana u skladu sa Poslovnikom.

“Podnošenje izveštaja ne opravdava hitnost zakazivanja sednice, jer ne postoje posledice koje bi mogle da nastupe neodržavanjem sednice po hitnom postupku. Sa druge strane, zahtev za sazivanje vanredne sednice Skupštine grada je potpisala trećina odbornika i ta sednica će biti zakazana u skladu sa poslovnikom Skupštine”, piše u ovom pismu.

Šabotić je zaključio da su sa ovim stavom su upoznati odbornici SDA Sandžaka i SPP, te da im je ponuđeno da povuku svoj zahtev za sazivanje vanredne sednice ili da, ukoliko ostanu pri svom zahtevu, obezbede kvorum za rad.

A.Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti