Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Novopazarski mediji dobili preko 18 miliona dinara

Projekti 11 medija i udruženja građana iz Novog Pazara biće ove godine sufinansirani sa preko 18 miliona dinara od Ministarstva informisanja i telekomunikacija, saznaje portal Free media.

Objavljeni rezultati sedam konkursa, u koje je naš portal imao uvid, pokazuju da će šest projekata Akademske inicijative “Forum 10“ biće sufinansirana sa preko 4,2 milion dinara, a pet projekta udruženja “Journalistic plan” sa skoro tri miliona dinara.

Osim toga, pet projekata udruženja “Lokal media plana” biće sufinansirana preko 2,6 miliona dinara, a tri “Free media” sa 1,7 miliona dinara.

Free media će ovim novcem realizovati medijske sadržaje pod nazivom "Roditeljstvo u digitalnom dobu" i "Čuvarkuće kulturnog identiteta Bošnjaka", a organizovaće na jesen i dvodnevni skup pod nazivom “Važnost opstanka lokalnih medija- sufinansiranje medijskih projekata“.

Ministarstvo će sa preko 1,3 miliona dinara sufinansirati dva projekta “A1tv”, sa 1,3 miliona dinara dva projekta “Radio televizije Novi Pazar”, kao i dva projekta “Centra za razvojnu politiku i saradnju” sa 1,2 miliona dinara

 Za sufinansiranje po jednog projekta “Sandžak media” i udruženje “Novo doba” dobiće po 850.000 dinara, “El kelimeh“ 700.000 dinara, a Novinska agencija “Info Leader media“ 400.000 dinara.

Gledajući pojedinačno, na Konkusu za televizije odobreno je šest projekta koji će biti sufinansirani sa 5,1 milionom dinara, a četiri na Konkursu za organizaciju stručnih skupova biće sufinansirana sa preko 3,2 miliona dinara.

Na Konkursu za internet medije odobreno je šest projekata, koja će biti sufinansirani sa 2,8 miliona miliona dinara, dok će tri projekta na Konkursu za štampane medije i novinske agencije biti sufinansirana sa 2,3 miliona dinara.

Pet projekata koja su odobrena na Konkursu na jezicima manjina biće sufinansirana sa preko 2,2 miliona dinara,a četiri na Konkursu za radio sa dva miliona dinara.

Jedan odobreni  projekat na Konkursu namenjenom za osobe sa invaliditetom biće sufinansiran sa 450.000 dinara.

Novopazarska udruženja i mediji realizovaće u okviru ovih sedam konkursa ukupno 29 projekta.

A. Bajrović

Foto: Canva

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti