Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

O NJIMA ĆE SE TEK PRIČATI- Fotograf Irfan Ličina (VIDEO)

Irfan Ličina, rođen je 4. juna 1990. godine u Novom Pazaru. Završio je Tehničku školu završio u Novom Pazaru, smer elektrotehničar radio i video tehnike.

Ljubav prema fotografiji pokazao je kao srednjoškolac učestvujući na raznim radionicama vezanih za novinarstvo. Aktivno se bavi dokumentarnom fotografijom, a kao fotograf radio je u novinskoj agenciji Tanjug.

Danas je fotograf portala Nova.rs i Agancy France Press. Njegove fotografije objavljivane su na naslovnim stranama najvećih dnevnih listova u Srbiji, u medijima zemalja u okruženju, kao i na vodećim domaćim web portalima koji se bave kulturom fotografije.

Učesnik je više kolektivnih izložbi i konkursa širom Srbije i regiona, predsednik Foto kino kluba Novi Pazar i član je Udruženja fotoreportera Srbije, Asocijacije fotografskih autora Srbije i Asocijacije fotografa BiH.

Osvojio je nagrade za fotografiju na Canonovom godišnjem konkursu za Balkan i godišnjem konkursu časopisa Refoto za kulturu fotografije. Osim toga, dobitnik je prve nagrade na konkursu za najbolju fotografiju godine Balkan Photo Festivala u Sarajevu, a dva puta je osvajao prvo mesto na Press Photo Srbija.

Lens Culture ga je 2019. godine uvrstio u 25 najboljih uličnih fotografa.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti