Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Obnovljen deo puta ka Pešterskoj visoravni

Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek i potpisnik ugovora ispred opštine Sjenica Munib Mujagić otvorili su danas rekonstruisan deo puta prema Pešterskoj visoravni, na delu puta Nikića potok.

Ukupna vrednost ovog projekta je 8,6 miliona dinara.

Đerlek je rekao da će ovaj put koristiti 4.500 stanovnika, te da je cilj da svaka ulica na Pešteru bude asfaltirana.

“Sjenica, nažalost, spada u devastirane opštine, ali ono što je važno je da ima perspektivu, pa će uz ostale kapitalne investicije napredovati. Ovde ima mnogo potencijala – u poljoprivredi, seoskom turizmu, pešterskim proizvodima koji mogu biti brendirani i doživeti plasman na različitim tržištima”, izjavio je Đerlek.

Iz Đerlekovog kabineta je saopšteno da će više hiljada meštana ovog dela sjeničke opštine, pre svega Vrsjenice i Kijevci, kao i žitelji 15 okolnih sela dobiti putnu infrastrukturu, koja će pospešiti razvoj poljoprivrede i stočarstva i obezbediti neophodne preduslove za razvoj lokalne zajednice i Pešterske visoravni.

“Meštani okolnih mesnih zajednica znaju koliko su problema imali i koliko su dugo čekali ovaj put, a verujem da će benefite ovog puta uživati pre svega ljudi koji su direktno upućeni na ovaj deo puta, a potom i svi žitelji opštine Sjenica”, kazao je Mujagić.

Ovo ministarstvo sufinansira tri projekta u Sjenici ukupne vrednosti više od 13 miliona dinara.

N. Šehović

Foto: Miloš Perić

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti