Novi Pazar
-4°C

Od ponedeljka u biblioteci “Zavičajne noći”

Narodna biblioteka “Dositej Obradović” u Novom Pazaru od ponedeljka, 17. jula, organizuje nedeljnu manifestaciju “Zavičajne noći”, tokom koje će biti promovisano pet ovdašnjih književnika i njihovo životno stvaralaštvo.

Ljubitelji poezije i proze biće u mogućnosti da se podrobnije upoznaju sa njihovim književnim radom, odabranim tekstovima i biografijom.

Publici će se u ponedeljak predstaviti pisac i pjesnik Šaban Šarenkapić, u utorak Zehnija Bulić, srijedu Mevluda Melajac, a u četvrtak Suada Hodžic.

“Zavičajne noći“ se završavaju u petak predstavljanjem Marufa Fetahovića, a organizatori najavljuju da će na platou ispred biblioteke biti prikazani i raniji intervjui sa svakim od učesnika.

“Pozivam sve zainteresovane da dođu. Ovaj događaj je veoma značajan za naše zavičajne pisce, ali i za sve ljubitelje pisane riječi. ‘Zavičajne noći' su odlična prilika da se građani bolje upoznaju sa stvaralaštvom pisaca i izuzetan povod za književne razgovore u prijatnom ambijentu“, rekla je za portal Free media bibliotekarka Azra Biševac.

Manifestacija počinje svake večeri od 19.45 časova na platou biblioteke, a traje do petka, 21. jula.

A. Šaljić

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti