Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Odbornici ipak odlučuju o poskupljenju komunalnih usluga

Na današnjoj sednici Skupštine grada Novog Pazara ipak će se odlučivati o poskupljenju komunalnih usluga u ovom gradu, jer je odbornička većina odbila predloge Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka o povlačenju ovih tačaka sa dnevnog reda.

Podsećamo, Javno komunalno preduzeće “Vodovoda i kanalizacije” traži povećanje cena vodosnabdevanja za 10 odsto, a “Gradska čistoća” za oko 15 odsto za građane i 10 odsto za privredu.

Osim tih, odbijeni su svi predlozi za dopunu dnevnog reda od strane opozicije.

Vladajuća većina usvojila je predloge Gradskog veća o izboru Komisije za sprovođenje konkursa za izbor direktora javnih preduzeća, kao i Odluke o raspisivanju konkursa za izbor direktora “Gradske čistoće” i “Parking servisa”.

SDA je, između ostalog, tražila povlačenje tačaka o imenovanju vd direktora “Gradske čistoće“ i “Parking servisa“, podnošenje izvještaja o radu gradonačelnika, njegovog zamenika i članova Gradskog veća, tromesečnog izvještaja o radu javnih preduzeća, kao i dostavljanju izvještaja o sprovođenju odluke o prihvatanju peticije građana Novog Pazara za realizaciju projekta „Stomatološka ordinacija za osobe sa invaliditetom“. 

Odbornici Stranke pravde i pomirenja (SPP) tražili su da se u dnevni red uvrste tačke o završetku obilaznice oko Novog Pazara, izgradnji javnog toaleta, kao i izveštaju Gradskog veća o sprečavanju prosjačenja u ovom gradu.

Potvrđeni su odbornički mandati Daliboru Stefanoviću iz Socijalističke partije Srbije (SPS), koji je na ovu funkciju imenovan umesto Dejana Kulundžića, koji je podneo ostavku, kao i Emri Mehović iz Sandžačke demokratske partije (SDP), umesto Enesa Buhića, koji je takođe podneo ostavku.

Na dnevnom redu sednice je i Odluka o pristupanju donošenja Statuta grada Novog Pazara, Odluka o davanju saglasnosti na upotrebu imena grada Novog Pazara u nazivu sportskog udruženja „Ženski fudbalski klub Novi Pazar“, kao i imenovanje predsednika i članova nekoliko gradskih saveta.

A. Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti