Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

U petak sednica Skupštine grada

Odbornici Skupštine grada Novog Pazara razmatraće u petak na sednici predloge o novom poskupljenju komunalnih usluga.

Javno komunalno preduzeće “Vodovoda i kanalizacije” traži povećane cene vodosnabdevanja za 10 odsto, obrazlažući to porastom troškova električne energije, goriva, materijala i hemijskog tretmana vode.

Ukoliko skupštinska većina usvoji ovaj predlog građani Novog Pazara vodu će plaćati 87,43 dinara po kubiku, pravna lica 183,5 dinara, javne ustanove 95,31 dinar, a kamenjare, kanali i klanice 251,61 dinar.

Povećanje cena usluga traži i “Gradska čistoća” za oko 15 odsto za građane i 10 odsto za privredu, obrazlažući to poskupljenjem električne energije, povećanjem plata za radnike, kao i ulaganjem u vozni park.

Prema tom novom cenovniku iznošenje smeća biće 11,9 dinara po kvadratnom metru, dok će za privrednike, u zavisnosti od količine smeća koje se iznosi, koštati od 34,2 do 52, 8 dinara, odnosno za paušalce 1.390 dinara.

Podsećamo da su usluge oba preduzeća poskupele početkom ove godine, vode za 17 odsto, a odnošenje smeća za 20 odsto.

Odbornici će za vd direktora “Gradske čistoće” ponovo imenovati Faruka Suljevića, a za vd direktora “Parking servisa“ Nermina Ljajića.

Na dnevnom redu sednice je i Odluka o pristupanju donošenja Statuta grada Novog Pazara, Odluka o davanju saglasnosti na upotrebu imena grada Novog Pazara u nazivu sportskog udruženja „Ženski fudbalski klub Novi Pazar“, kao i imenovanje predsednika i članova nekoliko gradskih saveta.

A.Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti