Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Otvorena godišnja izložba SULU-a

Predsednik Sandžačkog udruženja likovnih umetnika (SULU) Ervin Ćatović otvorio je večeras u Galeriji Multimedijalnog centra u Novom Pazaru 18. godišnju izložbu ovog strukovnog udruženja.

Izložbu čini 29 radova različitih likovnih tehnika i nekoliko multidisciplinarnih projekata.

Ćatović je na otvaranju rekao da se izloženi radovi razlikuju u formatu, tehnici i priči, koja se sjedinjuje i čini manifestaciju kvalitetnijom.

“Kao i prethodnih godina, umetnici su pokazali zrelost, moralni odnos prema umetnosti, a pre svega profesionalan odnos prema stvaralaštvu. Ovo je pravi likovni hepening, koji će se, nadam se, dopasti i publici“, rekao je on.

Istakao je da se kroz izložbe SULU-a svake godine prezentuje likovna scena Sandžaka.

”Pokušavamo da se na kvalitetan način uporediomo sa stvaraocima iz okruženja. Često smo bili autentični i zanimljivi po svom osobenom likovnom rukopisu, što nam i teoretičari kazuju“, rekao je Ćatović.

Sekretar SULU-a Rešad Prtinac ocenio je da su godišnje izložbe važne, jer predstavljaju sagledavanje rada umetnika sa ovih prostora, u kom pravcu idu i kako napreduju.

“SULU postoji već 20 godina. Podržavamo mlade autore, tako da svake godine primamo mlađe članove, koji upotpunjuju likovni izraz nas starijih. Verujemo da će ovu izložbu, kao i ranije, videti poblika ne samo u Srbiji, već i u Crnoj Gori, Makedoniji i Bosni i Hercegovini”, rekao je Prtinac.

Godišnja izložba SULU-a biće otvorena u narednih 14 dana.

A. Bajrović  

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti