Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Otvorena izložba o znamenitim Bošnjacima u Beogradu

Na izložbi “Znameniti Bošnjaci u Beogradu” u Galeriji Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka danas su predstavljeni životi i dela devet poznatih Bošnjaka, ali i to koliko su oni uticali na razvoj kulturnog života prestonice Srbije.

Izložba je organizovana uz pomoć Matice bošnjačke i podršku Ministarstva kulture Republike Srbije, a svečano je otvorio Adam Šukalo, savetnik predsednika Srbije za regionalna pitanja, koji je dao punu podršku za nastavak rada na utemeljenju i promociji zajedničkih vrednosti kulture.

Publici su predstavljeni akademici Muamer Zukorlić i Muhamed Filipović, književnici Ćamil Sijarić i Ismet Rebronja, naučnici Asim Peca, Fehim Barjakterivić i Ejup Mušović, operska dive Bahrija Nuri Hadžić, kao i sportista Abdulah Duce Gegić.

Direktor Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka Vladan Cerović najavio je nastavak rada na projektu kroz snimanje dokumentarnog filma o poznatim Bošnjacima.

Predsednik Matice bošnjačke Jahja Fehratović ocenio je da narodi Balkana mogu da pošalju poruku svetu kako se ujedinjuju, neguju i gaje dobro.

Izložbu je prisutnima predstavila i vodila kroz postavku posebna savetnica potpredsednice Vlade i ministarke kulture Alma Rizvanović.

Izložba će biti otvorena do 21. novembra u Galeriji Zavoda u Beogradu, svakog radnog dana od 9 do 16 časova.

E. Zekić

Foto: Matica bošnjačka

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti