Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Otvorena izložba “Slobodna Palestina–I ćutanje je zločin“ (VIDEO)

Preko 50 karikatura i ilustracija, 22 autora iz regiona, predstavljeno je večeras na izložbi “Slobodna Palestina – I ćutanje je zločin“ u Galeriji Multimedijalnog centra u Novom Pazaru.

Urednica izložbenog programa Amra Hodžić Jejna rekla je da su umetnici poslali ukupno oko 100 radova, koje su prikupili uz pomoć karikaturiste Gorana Ćeličanina.

“Ono što karakteriše ovakve događaje jeste da je svaka priča i svaki drugi govor preteran. Emocija koju svi mi osećamo dugi niz godina, a poslednjih šest meseci je sveprisutna i to je nešto što nas pritiska svakodnevno“, rekla je ona.

Kako je istakla, u ovoj situaciji je veoma važno biti na pravoj strani istorije.

Novopazarski karikaturista Muhamed Đerlek Maks kaže da bi od velikog značaja bilo ukoliko ova izložba bude prikazana i u drugim gradovima Srbije, ali i regiona.

“Posetioci su u prilici da vide šta karikaturisti misle o ovom teškom ratu. Njegov kraj i prestanak stradanja željno očekuje svaki normalan čovak“, rekao je on.

Karikaturista Ćeličanin kaže da je ova izložba povod ove izložbe neviđena tuga.

“Ovu postavku bih definisao mestom gde su u nakraćem rečeno gde su karikaturisti progovorili bez reči. Kolege su pokazale da se suosećaju sa narodom Palestine”, zaključio je on.

A.Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti