Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Plojović traži prilagođavanje časova vremenu iftara

Rukovodilac Versko-prosvetne službe u Mešihatu Islamske zajednice (IZ) u Srbiji Rešad Plojović tražio je danas od Školske uprave u Kraljevu prilagođavanje dužine časova u drugoj smeni u srednjim školama u Novom Pazaru i Tutinu vremenu iftara.

On je u otvorenom pismu načelnici ove uprave Bojani Marinković naveo da bi na taj način olakšali učenicima i profesorima propis obrednog prekidanja posta.

„Imajući u vidu da je broj postača među učenicima srednjih škola i profesorima muslimanima veliki, obraćamo Vam se sa zahtevom da se direktorima škola u Novom Pazaru i Tutinu, hitno uputi instrukcija o postupanju tokom meseca Ramazana“, navodi se u ovom pismu.

Kako je istakao, očekuje razumevanje i hitnu reakciju, uveren da je dosadašnji ovogodišnji postupak direktora bio stvar nerazumevanja ili nesnalaženja, a nikako posledica zle namere.

„Obavešteni smo od naših veroučitelja koji rade u ovim školama da direktori nisu izašli u susret zahtevima brojnih učenika, a ni profesora, da se skrate časovi u drugoj smeni, kao što je bio slučaj od 2010. godine. Oni navode da su za takav postupak dobili naređenje od Školske uprave u Kraljevu, kao i pretnju da će u slučaju skraćivanja časova biti poslata inspekcija koja će sankcionisati postupke direktora“, napisao je Plojović.

Ramazan, najvažniji mesec za pripadnike islama, počeo je u četvrtak, 23. marta, a trajaće do 20. aprila.

A.Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti