Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Počela sednica Skupštine grada

Odbornici Skupštine grada Novog Pazara potvrđivanjem mandata novim odbornicima počeli su današnje zasedanje.

Za nove odnornike glasovima većine imenovani su Amra Husović, Marija Ćurčić. Enes Buhić i Faruk Pašović, sa izborne liste “Evropski Novi Pazar-Rasim Ljajić”, kao i Nenad Milutinović i Vladimir Veličković, sa izborne liste “Aleksandar Vučić-Novi Pazar ne sme da stane-Ivica Dačić”.

Na današnjoj sednici će se razmatrati brojne tačke dnevnog reda, među kojima su i one koje se odnose na ustupanje kule Motrilje na korišćenje Kulturnom centru, kao i da se ugostiteljski objekat na Bezistanu izda na 30 godina pod zakup.

Na sednici će za novog direktora Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta biti izabran Berin Ljajić, Mirza Bektović za novog direktora Centra za socijalni rad, a Kancelarije za mlade Tarik Rupić.

Reklamiranje kockarnica na javnim površinama u Novom Pazaru poskupeće sa dosadašnjih 101 dinar na 113 dinara po metru kvadratnom.

Na dnevnom je i odluka o razmeni nepokretnosti između lokalne samouprave i firme “Lipa”, prema kojoj će parkinzi iza hotela “Vrbak” i parcela ispod Osnovne škole “Vuk Karadžić” pripasti toj firmi, a lokalnoj samoupravi parking između hotela “Vrbak” i Novopazarske tvrđave.

Dosadašnjem zameniku Gradskog pravobranioca Almiru Lekoviću dodelće se novi petogodišnji mandat, a umesto Milice Vukićević, za drugog zamenika postaviće se Ljubo Vasić.

Odbornici će usvojiti odluku i o organizaciji gradskih uprava, kojom je predviđeno formiranje 17 odeljenja u okviru tog izvršnog organa.

A.Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti