Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Pojedinim Novopazarcima uvećani računi za vodu

Direktor Javnog komunalnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija“ u Novom Pazaru Gradimir Nedeljković smatra da je jedan od uzroka uvečanih računa pojedinim građanima ažuriranje broja članova domaćinstava.

Redakciji portala Free media obratilo se poslednjih dana nekoliko sugrađana koji žive u različitim stambenim objektima u ulici Stevana Nemanje, sa žalbama da su im poslednji račun za vodu duplo, pa čak i tri puta veći u odnosu na prethodne mesece.

Neki od njih tvrde da se suočavaju sa problemom uvećane potrošnje vode, što ukazuje na neispravne vodomere u zgradama i naplatu po prosečnoj potrošnji.

Nedeljković kaže da su to najverovatnije pojedinačni slučajevi, te da svi oni kojima su uvećani računi treba da dođu do naplatne službe i utvrde tačan razlog.

Naše kolege trenutno ažuriraju tačan broj članova domaćinstava, jer smo tu imali brojnih neslaganja i kod takvih slučajeva je sigurno i došlo do promene iznosa računa. Osim toga, dešava nam se kod novoizgrađenih stambenih zgrada da investitori ne dostavljaju stanarima na vreme račune i da ih na kraju dobiju sa nekom taksom za održavanje, što zna da bude za mnoge zbunjujuće“, kaže Nedeljković za naš portal.

On je istakao da trenutno imaju solidnu naplatu dugovanja građana.

Podsećamo da je poslednje poskupljenje vode i kanalizacije u Novom Pazaru bilo u januaru ove godine, za oko 100 do 300 dinara po računu. 

Kubni metar utrošene vode Novopazarce košta 79,48 dinara, a privrednike 167,30 dinara.

A.Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti