Novi Pazar
-4°C

Pri kraju sanacija starog puta ka Raški (FOTO)

Sanacija i krpljenje udarnih rupa na starom putu od Novog Pazara do Raške biće završena u naredna tri do četiri dana, saznaje portal Free media.

U preduzeću “Novi Pazar-put” kažu da je na jednom delu ovog puta sanacija već završena, kao i opsecanje, izduvavanje rupe i mazanje emulzije.

Šef službe za održavanje puteva u ovom preduzeću Senad Ibragić apeluje na vozače automobila da koriste ovaj put radi bezbednijeg, bržeg i lakšeg odvijanja saobraćaja.

“Intenzivna sanacija ovog starog puta Novi Pazar- Raška biće završena u narednih nekoliko dana. Vozači treba da poštuju saobraćajnu signalizaciju i da prilagode brzinu, a trenutno se tim putem mnogo jednostavnije i brže stiže do Raške. Vozači autobusa i kamiona još uvek mogu da koriste novi put”, rekao je Ibragić za naš portal.

On je istakao da u ovom preduzeću uskoro planiraju potpunu obustavu saobraćaja preko novog puta do Raške, čija rekonstrukcija je u toku.

Kako je ranije portal Free media pisao Javno preduzeće “Putevi Srbije” dodelilo je u junu prošle godine ugovor ovoj kompaniji vredan preko milijardu i po dinara, odnosno, 13,2 miliona evra, za rekonstrukciju 17,9 kilometara ovog puta.

Radovi obuhvataju uklanjanje i rušenje oštećenih konstrukcija, ivičnjaka i kolovoza, pripremu podloge i nanošenje novih slojeva asfalta, uz uklanjanje telekomunikacionih i optičkih instalacija.

Osim toga, biće urađena rekonstrukcija mostova, sistema za odvodnjavanje, postavljanje bankina, LED rasvete i drugi poslovi propisani glavnim projektom.

Rekonstrukcija će zajednički biti finansirana od strane Evropske investicione banke i Republike Srbije.

Planirani rok za završetak radova je 25. novembar 2023. godine, ukoliko vremenski i drugi uslovi budu povoljni.

A. Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti