Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Prijem u čast najboljih đaka

Na svečanom prijemu, koji je danas organizovao Grad Novi Pazar u čast đaka generacije, njihovih roditelja i nastavnika, uručene su nagrade i priznanja za 24 najbolja učenika ovdašnjih osnovnih i srednjih škola.

Osim zahvalnica i priznanja, đaci generacije dobili su Monografiju Novog Pazara i novčanu nagradu u iznosu od po 30.000 dinara za osnovce i 40.000 dinara za srednjoškolce. 

Đaci generacije su novinarima rekli da im je ovo priznanje podstrek za dalji rad i bavljenje naukom. Pred njima su važne odluke, ali će se, kako očekuju, kao budući stručnjaci potruditi da ostanu u svom gradu.

Emrah Ljajić iz Osnovne škole “Dositej Obradović“ kaže da se tokom školovanja trudio da bude među najboljim učenicima.

“Ovo je još jedan stepenik na mom putu, a priznanje grada me čini ponosnim i daje podstrek za dalji rad’’, kaže Emrah, koji namerava da upiše Medicinsku školu “Dva heroja“ u Novom Pazaru.

Priznanje đaka generacije dobila je i Medina Feković iz Osnovne škole “Rifat Burdžević – Tršo“, koja planira da upiše Gimnaziju, a nakon toga Pravni fakultet.

“Velika mi je čast što sam danas ovde predstavljala svoju školu u najboljem svetlu. Zaista mi je drago što sam đak generacije, a to sam ostvarila uz mnogo truda, takmičila se i savladala konkurenciju’’, izjavila je Medina.

Nagrade i priznanja najuspešnijima uručio je gradonačelnik Nihat Biševac, koji je ocenio da titule najboljih nije lako postići.

“Možemo se pohvaliti velikim brojem talentovane dece. Međutim, za ovakav uspeh nije dovoljan samo talenat, već i mnogo rada, odricanja i upornosti“, izjavio je u obraćanju prisutnima Biševac.

On je đacima generacije poručio da nastave da sanjaju svoje snove i da budu uporni u ostvarivanju ciljeva.

S.Ljajić

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti