Novi Pazar
-4°C

Roditelji: Dok se ne reši problem prevoza, deca ne idu u školu (VIDEO)

Roditelji oko 50 učenika Osnovne škole “Rifat Burdžević Tršo” iz Karajukića Bunara rekli su danas da neće više slati decu na nastavu dok lokalne vlasti i ova obrazovna ustanova se ne reše problem njihovog prevoza.

Jedan od roditelja, Selimir Balšić kaže za protal Free media da su ovu odluku doneli nakon današnjeg sastanka sa predsednikom opštine Sjenica Munibom Mujagićem.

„Rečeno nam je da će sutra zasedati Opšinsko veće po ovom pitanju. Na sednici će najverovatnije odlučiti da se prevoznicima poveća nadoknada za prevoz dece, ali ostaje da vidimo da li će to uticati na rešavanje problema“, rekao je Balšić.

Mujagić je za naš portal rekao da Opštinsko veće predložiti povećanje cene prevoza za oko 10 odsto, te da veruje da će to rezultirati pronalaskom adekvatnog prevoznika, koji će se prihvatiti obavljanja ovog posla.

Podsećamo, do ponedeljka je trajao drugi postupak javne nabavke za prevoz zaposlenih i učenika, koji je ova škola raspisala, a na koji se, kao i u avgustu, niko od prevoznika nije javio.

Prevoznici tvrde da im je neisplativo da za predviđeni novac rade, jer je razuđenost sela velika, a cena goriva povećana.

Roditelji učenika dodaju da je problem sa prevozom prisutan godinama unazad, a da ove godine postoje učenici iz udaljenih sela koji nisu ni počeli školsku godinu.

Zbog surovih zima i otežanih uslova kretanja tokom zimskog perioda, jedan od gorućih problema na području Pešterskih sela je prevoz učenika do škole. Neretko se dešava da učenici pešače i po nekoliko sati do škole, a nekada i ne odlaze na nastavu.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti