Novi Pazar
-4°C

SDA Sandžaka traži Bećiroviću vraćanje odborničkog mandata

Opštinski odbor Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka u Priboju pozvao je danas novoizabranog predsednika odbora Bošnjačko srpskog saveza (BOSS) u toj opštini Hajra Bećirovića da im vrati odbornički mandat.

U saopštenju SDA Sandžaka se navodi da je Bećiroviću odborničko mesto u Skupštini opštine povereno sa njihove liste na poslednjim lokalnim izborima, 21. juna 2020. godine.

„Izborom za predsednika odbora BOSS-a u Priboju Bećirović ne može nastupati kao odbornik naše partije, te ga u tom smislu pozivamo da vrati mandat našoj stranci koji mu je poveren, kao i svim biračima čijom zaslugom je dobio poverenje da ih zastupa i štiti njihova prava, a ne prava uske interesne grupe“, navode u ovom odboru SDA Sandžaka.

Oni su pozvali i novoizabranog potpredsednika Opštinskog odbora BOSS-a Jasmina Hadžovića, koji je takođe sa njihove liste izabran pre tri godine za člana Opštinskog veća, da podnese ostavku na tu funkciju, kako ne bi „svojim nesavesnim i neodgovornim ponašanjem nanosio dalju štetu SDA Sandžaka u Priboju“.

Podsećamo, iz BOSS danas je saopšteno da je Bećirović, inženjer prehrambene tehnologije, izabran za predsednika odbora te stranke u Priboju, dok su novi potpredsednici Jasmin Hadžović i Salko Trle.

Bećirović je od 2008. do 2020. godine bio predsednik odbora SDA Sandžaka u Priboju, kada je na tu funkciju imenovan Elvir Begović.

A. Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti