Novi Pazar
-4°C

Sjenica: Delimično poplavljeno naselje Bukreš, Grabovica se ne smiruje (VIDEO)

Više dvorišta i kuća u sjeničkom naselju Bukreš poplavljeno je izlivanjem reke Grabovice, koja je i dalje u bujičnom stanju i preti novim izlivanjem.

Predsednik opštine Sjenica Munib Mujagić kazao je za portal Free media da je Krizni štab proglasio vanrednu situaciju, da prate stanje neprestano i čine sve što je u njihovoj moći da pruže pomoć poplavljenim domaćinstvima.

„Oformićemo komisije koje će obići poplavljenja domaćinstva, kako bi se imao uvid u stanje za kasniju sanaciju štete“, rekao je Mujagić.

Sunce koje se oko podne počelo probijati kroz oblake deluje ohrabrujuće nizu ekipa, spasilačkih timova i volontera, ali kako su nam ispričali, veliki poplavni talas očekuju večeras, pa su i dalje svi na terenu u naselju Bukreš gde je poplavljeno najviše objekata.

<em>Poplava u Sjenici foto D Selmanović<em>

Član Gorske službe  spasavanja Enever Kalender rekao je da su sa grupom volontera čitavu proteklu noć proveli na terenu, ali da će i dalje pratiti stanje sa poplavama i pomagati tamo gde je najpotrebnije.

„Stanje je izuzetno teško, voda je prodrla u mnoga dvorišta, stambene objekte, domaćinstva u naselju Bukreš su posebno pogođena. Večeras ćemo provesti noć sa njima, a u toku današnjeg dana radićemo na ispumpavanju vode i sanaciji nanete štete“, rekao je Kalender.

Reka Grabovica protiče kroz centar Sjenice, svojim tokom prolazi kroz omladinski park u čijem delu je još u koritu, dalje se nastavlja prema Gimnaziji Jezdimir Lović gde je na ivici izlivanja, a nakon toga prema naselju Petruška gde se izlila i popvalila određene objekte i dvorišta.

D.Selmanović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti