Novi Pazar
-4°C

Sjenica: Potpisani ugovori o vodosnabdevanju i rekonstrukciji puta

Ministar zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek i predsednik opštine Sjenica Munib Mujagić potpisali su danas ugovore o sufinansiranju projekata za vodosnabdevanje naselja Fekovića brdo i Hodžića mahale i rekonstrukciju dela puta prema Pešterskoj visoravni.

Ukupna vrednost ovih projekata iznosi 11,5 miliona dinara.

Đerlek je rekao da je ovo dobar signal da Vlada Srbije i njegovo ministarstvo imaju nameru da nastave sa ulaganjem u Sjenicu, pre svega u infrastrukturne projekte, ali i obezbeđivanje uslova za dolazak investicija i otvaranje novih radnih mesta.

“Ovi projekti od vitalnog značaja za građane Sjenice, a naročito sam zadovoljan zbog rešavanja problema sa vodosnabdevanjem za oko 3.000 građana koji žive u višim delovima ove opštine. Prilikom poslednje posete ovoj opštini obišao sam te građane, kojima sam obećao podršku u rešavanju dugogodišnjeg pitanja vodosnabdevanja”, rekao je Đerlek.

On je istakao da će zahvaljući projektu koji se odnosi na rekonstrukciju puta prema Pešterskoj visoravni više hiljada meštana dobiti putnu infrastrukturu, koja je od krucijalnog značaja za regionalno povezivanje, napredak i razvoj ove opštine.

Mujagić se zahvalio ministru Đerleku i izrazio nadu da će uskoro biti realizovani i neki novi zajednički projekti.

A.Bajrović

Foto: Miloš Perić

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti