Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Škrijelj traži ravnopravno učešće pet lista u vlasti

Predsednik Ogranka Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka u Novom Pazaru Ahmedin Škrijelj rekao je danas da ta partija traži formiranje Skupštine grada u čijem radu će ravnopravno učestvovati svih pet izbornih lista, koje su osvojile odborničke mandate na decembarskim lokalnim izborima.

On je na konferenciji za medije zatražio odlaganje konstitutive sednice, koja je zakazana za ponedeljak, 5. februar, dok se ostale liste ne usaglase po ovom pitanju.

“Svaka izborna lista dobila bi po 20 odsto od svih nadležnosti u Novom Pazaru. Na ovaj način bi se neutralisala izborna krađa, a izabrani predstavnici svih građana Novog Pazara uzeli bi ravnopravno učešće u upravljanju gradom”, rekao je Škrijelj.

Kako je pojasnio, ta partija je u razgovoru sa drugim izbornim listama u Novom Pazaru ponudila ovakvo prelazno rešenje do donošenja presuda Ustavnog suda i drugih nadležnih pravosudnih organa vezanih za regularnost lokalnih izbora u ovom gradu.

“Ovo je jedino pošteno i pravedno rešenje u interesu svih građana Novog Pazara”, rekao je Škrijelj.

Na novinarsko pitanje da li će ta partija učestvovati na konstitutivnoj sednici ukoliko se ona ne odloži, Škrijelj je odgovorio da će o tome naknadno odlučiti.

On je pozvao sve zainteresovane strane iz političkog i javnog života i sve prijatelje žitelja ovog grada da podrže ovaj predlog.

N. Šehović

Foto: SDA Sandžaka

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti