Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Sutra godišnji koncert KUD “Golija“

Godišnji koncert novopazarskog Kulturno umetničkog društva (KUD) "Golija" biće održan u subotu, 3. juna, u Kulturnom centru u Novom Pazaru, sa početkom u 19 časova.

Na koncertu će biti predstavljeno 13 koreografija – pet u izvođenju prvog ansambla, sedam u izvođenju dečjeg, a jednu, “Grdelička svadbu”, izvešće nekadašnji igrači, grupa koja je 2007. godine u Valjevu upravo sa tom koreografijom osvojila “Zlatni opanak”, u to vreme jedno od najprestižnijih priznanja što se tiče folklora u Srbiji.

Rukovodilac KUD-a, koji trenutno broji 209 članova, Goran Asović ove godine slavi 20 godina angažovanja i rada u folklornim ansamblima; 12 godina je bio na mestu umetničkog rukovodioca u KUD “Ras”, a od 2015. godine, po osnivanju KUD-a “Golija”, obavlja funkciju predsednika tog društva.

“Sa folklornim igrama se susrećem još kao igrač, od 1982. do 1987. godine, i već tada se javila ljubav za igru i pesmu, a to me je sve ove godine do danas pokretalo. Mnogo je lep osećaj kada si nekome uzor i autoritet, a da je taj neko ko sledi tebe i tvoj entuzijazam odličan učenik, lepo vaspitan i nadasve da voli folklor i igru. Svi ti mladi ljudi su glavna pokretačka snaga, koja mi ne da da stanem”, otkriva Goran za portal Free media.

On ne skriva zadovoljstvo zbog trajanja i, nadasve, uspešnog rada, o čemu svedoče brojne nagrade i priznanja sa raznih takmičenja i festivala.

Da bi napravio bilo kakav uspeh u životu, on smatra da čovek mora imati dobar tim ili ljude kojima  bezgranično veruje.

“To su meni ‘moja deca’, tako ih ja zovem iako su to sada već formirane ličnosti, roditelji i na neki način nosioci ovog društva: Dejan Milunovic, Danijela Stefanović, Milena Božović i Dejan Sekulić. Takođe, bez podrške roditelja članova KUD-a, te Gradske uprave Novog Pazara, Kulturnog centra, osnovnih i srednjih škola, ne bih se danas mogao hvaliti sa 20 godina uspešnog rada i trajanja”, kaže Goran, ujedno nam potvrđujući tezu da su svakoj zajednici potrebni entuzijasti i neumorni pregaoci, koji na određenom polju deluju zarad ljubavi prema nečemu i želje da doprinesu istoj.

Ovaj KUD za osam godina postojanja može da se pohvali brojnim nastupima u zemlji i inostranstvu, ali i osvojenim nagradama i priznanjima.

Ukoliko ste propustili naš prethodni tekst o njima, možete ga pročitati OVDE.

H. Ziljkić

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti