Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Svetionik: Zaustaviti nasilje, zbog budućih generacija

Upravni odbor udruženja “Svetionik” iz Novog Pazara najoštrije je danas osudio nasilničko ponašanje svake vrste, posebno prema deci i ženama, te apelovao na nadležne da obezbede sigurnost građanima.

Oni su u saopštenju za javnost naveli da nedavni napad na predsednika ovog udruženja Mirzu Aličkovića, pred suprugom i sinom, a nakon toga i napad na njegovu svastu i taštu pred četvoro dece ne sme proći nezapaženo.

“Treba izvršiti javni pritisak na institucije da pravično reše ovaj slučaj. Trebamo se zapitati, šta se dešava sa zajednicom i institucijama kada najbolji među nama, koji konstantno rade na humanitarnim i edukativnim projektima za bolje stanje u društvu, bivaju nasilnički napadnuti”, naveli su oni.

Kako su istakli, svako nasilje rađa drugo, ukoliko mu se ne stane na kraj zakonom i društvenom osudom, koja je od značaja za sve danas, ali i buduće generacije.

“Ispravan, objektivan i pravičan ishod jednog slučaja i javno obaveštenje o istom, sprečava buduće nasilnike koji imaju namjru počiniti nasilje. Članovi ovog Udruženja će pratiti pratimo ishod ovog, ali i ostalih sličnih slučajeva, zbog mladih i budućih generacija”, zaključili su u Svetioniku.

Aličković je ranije ocenio da ovaj napad nije bio samo na njega i porodicu, već i na sve one vrednosti koje smo kao društvo gradili, na bezbednost koju želimo da obezbedimo deci, sigurnost doma i na poštovanje svakog pojedinca.

On se zahvalio svima koji su mu pružili podršku, koja mu “daje nadu i veru u dobro društvo i zajednicu”.

A.Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti