Novi Pazar
-4°C

Tepić: U Novom Pazaru se vide posledice pogubne vlasti u Srbiji

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić ocenila je danas da se u Novom Pazaru do “gole srži vide posledice pogubne vlasti u Srbiji”.

Ona je na tribini “Srbija u EU 2030” rekla da iz ovog, najmlađeg grada u Evropi, svake nedelje ode najveći broj mladih.

“Odavde na nacionalne frekvencije stižu uglavnom vesti iz crne hronike i incidenata na nacionalnoj osnovi, a svi koji su za to odgovorni su baš iz Pazara trčali u vlast, ali da bi Pazar izdelili kao partijski plen za sebe, a ne za bolji život ljudi. I zato i ovde dobre budućnosti nema ako to što pre ne promenimo uz naš plan za ulazak Srbije u Evropsku uniju (EU)”, rekla je Tepićeva.

Ona smatra da samo članstvo u EU znači “politički kraj za Srpsku napredne stranku (SNS) i Socijalističku partiju Srbije (SPS)”.

Narodni poslanik SSP-a Dalibor Jekić ocenio je nedopustivim da Novi Pazar spada u treću grupu gradova i opština po stepenu razvijenosti.

“To je pokazatelj da ova vlast nije ništa uradila kako bi podigla kvalitet života u ovom gradu i stvorila bolju perspektivu za mlade ljude. Lažna obećanja i izuzetno izražen nepotizam i partijsko zapošljavanje su jedan od glavnih razloga zbog čega mladi odlaze iz ovog grada”, rekao je Jekić.

On je kao još jedan od pokazatelja loše situacije naveo podatak da je prosečna zarada u Novom Pazaru manja za 20.000 dinara u odnosu na republički prosek.

“SSP se zalaže za smanjenje regionalnih razlika i za ulaganje u razvoj svih gradova i regiona. koje ima za cilj stvaranja uslova da svi naši građani imaju jednake šanse i mogućnosti”, dodao je Jekić.

A.Bajrović

Foto: Stranka slobode i pravde

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti